Varför kristendom?

Kunskap är väldigt trevligt, kan ge mycket glädje och hjälpa dig på många sätt men saknar du viss kunskap får det stora negativa konsekvenser, denna text ger dig kunskap du behöver. Om du någon gång har ljugit, vilselett, stulit något av någon annan även om det bara var något litet t.ex en penna eller godis, sett med lust på någon som du inte var gift med, haft sex med någon du inte var gift med, dräpt någon, varit arg på någon utan anledning, hatat någon, druckit så mycket alkohol att du inte visste vad du gjorde, eftertraktat och velat ha något som inte var ditt, varit självisk, handlat i ondska istället för kärlek, följt ditt hjärta istället för att göra det rätta, varit orättvis, inte vill förlåta de som handlat illa mot dig, spritt falska rykten, talat illa eller nedsättande om någon, inte tror på bibelns bild av Gud utan gjort en egen bild av honom och t.ex anser att han tillåter synd, sagt herregud vilket är att använda Guds namn som svordom eller om du inte har sökt att leva efter Guds vilja så har du brutit mot Guds lag, alltså syndat.

Gud vet om allt du har gjort, talat och tänkt i hela ditt liv och på Domedagen kommer du ställas till svars inför honom, han samlar sitt vrede till den dagen. Syndens lön är att få komma till helvetet som är Guds fängelse för syndare. Du kanske inte tror på helvetets existens men det förändrar inte att det faktiskt finns; om du går ut på en bilväg när en lastbil kommer körande mot dig och garanterat kommer döda dig om du står kvar så hjälper det inte att säga att du inte tror att lastbilar finns för det förändrar ju inte verkligheten. Du kanske tror att Gud som ju är god kommer låta dig komma till himlen fast du är skyldig till synd men Gud är även en rättfärdig domare som inte låter skyldiga gå ostraffade och han ignorerar inte den synd du begått. Du kanske tror att du har flera chanser, flera liv på dig att lyckas leva bra men reinkarnation finns inte, bibeln säger att när man dött väntar bara domen, inget annat. Du menar kanske att du inte bryr dig om helvetet; skulle du vilja förlora din hörsel, din syn eller t.ex ett ben eller en arm? Vilken förlust det skulle vara! Så mycket högre borde du skatta räddningen av din själ! Helvetet är en verklig plats, man är vid fullt medvetande och plågas av dess eld och hetta, man vill så gärna komma därifrån eller åtminstone få mildring men straffet är evigt, det kommer aldrig sluta. Dess eld slocknar aldrig, där gråter och skär man tänder. Så blir det när man drabbas av Guds vrede, helvetet väntar om du fortsätter i synden.

Gud njuter inte av att sända dig till helvetet, han vill hellre rädda dig ifrån det eftersom han älskar dig och på grund av den oerhörda kärlek Gud har till oss människor sändes Jesus, Guds ende son, till världen för att ta syndens straff istället för oss och han uppstod från döden tre dagar senare; du har brutit mot Guds lag men Jesus Kristus betalade dina böter genom sin död på korset så att du blir frikänd och slipper straff om du väljer att tro på honom, han är din enda möjlighet till räddning. Gud vill inte att du ska gå förlorad, han älskar dig så, han gråter över din vilsenhet, kom till Gud idag, vänta inte, du kan inte undvika domen! Ta vara på den kunskap denna text ger dig, av kärlek till dig skapades denna text! Se allvaret i de synder du begått och Guds stora kärlek till dig! Gud vill att du ska tro på Jesus och omvända. Att tro på Jesus innebär att lita på att han tog ditt straff på korset så att du kan gå fri. Att omvända innebär att lämna synden och istället tjäna Gud; alltså börja leva som Nya Testamentet i bibeln säger eftersom det handlar om kristendomen. Kom till Gud i bön och bekänn att du har brutit hans lag, be om förlåtelsen för dina synder och räddningen från helvetet genom Jesus Kristus och be Gud lära dig hur han vill att du ska leva, vad som är hans vilja. Gud förlåter och glömmer ens synder om man tar emot räddningen i Jesus Kristus, man blir Guds barn, får hjälp av Gud att lämna synden och man lever inte längre i uppror mot Gud. Fortsätt följa bibeln och håll fast vid tron på Jesus tills du dör så kommer du till himlen; den som håller ut till slutet blir räddad. Förneka inte din tro på Jesus för då ska han förneka dig.

Denna text skapades inte för att skrämmas utan för att ge sanningen: att Gud vill se alla folk omvända, domen över synden är på väg men räddningen finns i Jesus Kristus. Evangeliet är att alla människor är i behov av räddning på grund av synderna de begått och Gud sände räddningen i Jesus, det finns inget annat evangelium. Att Jesus dog på ett kors för mänsklighetens synder ses som dårskap av de som går förlorade men de som tror på Jesus vet att det är en Guds kraft som räddar. Bibeln säger att kristna inte ska döma, alltså peka finger på de som syndar men det gör inte denna text, utan den visar hur Gud kommer döma dem som inte tror och omvänder. Du menar kanske att Gud inte finns men bibeln berättar att enda anledningen till att du påstår det är att du inte vill underordna dig hans vilja. Du vill kanske att Gud ska visa sig för dig, gör han det ja då ska du tro men bibeln säger att han ska visa sig för den som följer honom. Du skojar kanske om att domen redan borde ha kommit, Jesus dog ju på korset för 2000år sedan men bibeln berättar att Gud väntar tills han kan rädda så många som möjligt. Du undrar kanske hur Jesu död på korset kan sona synder än idag, bibeln berättar att det är möjligt tack vare att Jesus var både Gud och människa, hans död är därför evigt gällande! Detta innebär också att Gud själv betalade den skuld vi hade till honom, så mycket älskar han oss!

Att leda ofrälsta till tro och omvändelse är alla kristnas uppgift, det kan liknas vid att alla ofrälsta har en dödlig sjukdom och alla kristna känner till botemedlet. Skillnaden med en evangelist är att denne brinner oerhört mycket för uppgiften, fokuserar på det i sitt liv och har utrustats av Gud till att lära andra kristna hur och varför man evangeliserar. Texten ovan följer den evangelisations metod som används i Nya Testamentet, följ den så får du se ofrälsta komma till tro och omvända. RSÖU= Relatera t.ex hälsa eller prata om något vardagligt, Skapa tillfälle att tala om det andliga t.ex fråga om de hållit Guds 10 bud eller anser sig vara goda människor, Övertyga dem om deras synd genom att använda budorden eller annat bibeln säger är fel och berätta att domen väntar, Uppenbara Jesus och frälsningen. Detta kan göras i t.ex samtal, predikningar eller texter. Bästa sättet att ge det i textformat är följande: 1.hälsa, 2.fråga "har du fått ett sånt här?", 3.ge det, om de ej vill ta emot så sök att få samtal istället (man kan också lämna det på platser där folk kan hitta det). Tack vare att Helige Ande bor i dig som är kristen har du alltid den kraft du behöver för att vittna, det innebär inte att du aldrig kommer känna dig rädd eller nervös när du ska vittna men även de mest erfarna evangelisterna känner så, bara strunta i det och vittna ändå. Var alltid mild, vänlig och kärleksfull. Allt i denna text stöds av bibelord, läser du NT så upptäcker du det.

Fri kopiering av denna text är tillåten

RSS 2.0