EVANGELIET- Det kristna budskapet

Det finns en Gud!
Hela skapelsen ropar ut detta budskap. Tänk bara på skönheten i en grönskande sommaräng. Tänk på en påfågels alla skimrande färger. Tänk på kraften i en våg som slår in över västkustens klippor. Det finns små världar i varje myrstack och bikupa. Och vissa djur är så små att vi inte ens kan se dem med våra ögon. Å andra sidan så finns det i rymden himlakroppar så stora och avlägsna att tanken hisnar. Livet är ingen slump, utan resultatet av en mäktig och kreativ Skapares hand. Det är klart att Gud finns.
Människan skapades helt unik till Guds avbild, för att reflektera hans väsen och karaktär. Vi är sedan födseln skapade till ande, själ och kropp. Vi har fått förmågan att tänka, planera och göra val i livet. Vi har också i samvetet, en inbyggd känsla för vad som är rätt och fel. Det gäller alla människor oavsett var på planeten vi bor eller vilka erfarenheter vi har med oss i livet. Hur kan det komma sig att vi instinktivt vet att det är fel att ljuga, stjäla eller begå äktenskapsbrott? Bibelns svar är att Gud har skrivit sin lag i våra hjärtan. Moralen vilar på en grund som Gud har lagt i människan.

Vad händer efter döden?
Vi vet i stora drag hur vi bör leva, men vi lyckas inte leva upp till det. Ingen människa har levt upp till Guds standard, någonsin. Alla har syndat, och det är därför vår värld ser ut som den gör. Varje nyhetssändning är ett bevis på att människan har lämnat Guds väg. Krig, svält, mord, våldtäkter och bedrägeriaffärer talar sitt tydliga språk. Vårt sätt att leva får konsekvenser i vår värld och i den kommande.
En dag ska vi alla dö. Hur många dagar vi får leva kan vi aldrig veta, men en sak är säker: för varje dag som går kommer vi närmare döden. Vad händer då? Vad tror du? Att allt blir svart? Reinkarnation? Bibelns svar är att "det är bestämt om människan att en gång dö, och sedan dömas". Jesus talar mycket om det här. Våra gärningar, tankar och ord ska dömas enligt Guds fullkomliga lag. Vi kommer stå där inför den Helige, och all vår synd och allt vårt uppror mot Honom blir uppenbart. Och om vi skulle få vad vi förtjänade så skulle vi alla få tillbringa evigheten i helvetet, som är Guds rättvisa straff för synden.

Goda nyheter!
Men det kristna budskapet är goda nyheter för oss. Faktum är att ordet evangelium betyder just det: goda eller glada nyheter. Gud är inte bara rättvis utan också fylld av barmhärtighet och kärlek. Och det var därför Jesus dog på korset utanför Jerusalem för 2000 år sedan. Så här skriver aposteln Johannes:

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.

Gud lämnar oss inte åt vårt öde. I sin kärlek till oss blev Gud själv en människa i Jesus Kristus. Han levde ett fullkomligt liv och uppfyllde i allt Guds moraliska lag. Jesus levde ett liv helt utan synd och på korset dog han den död, och tog det straff som vi förtjänade. Detta är det ultimata beviset på att Gud älskar oss. Jesus lades i en grav, men på den tredje dagen efter hans död uppstod han igen. Efter sin uppståndelse visade han sig för många män och kvinnor, varav några skrev ned allt de varit med om. Om du har en Bibel kan du läsa deras berättelser i Nya Testamentet.

En gåva från Gud
Nu erbjuder Gud oss människor att få en ny start i livet. Gud vill förlåta oss, och Han vill bli vår vän. Det enda vi behöver göra är att tro på Jesus och omvända oss från vårt själviska sätt att leva. Då har Han lovat att fylla oss med sin egen Ande, och vi får komma in i Guds plan för våra liv. Det finns inget bättre än att få leva tillsammans med Gud, här och nu, men också efter döden. Du kan få komma till himlen! Vi kan inte komma in på egna meriter, men dörren står öppen bara därför att Gud har varit god mot oss.

Vill du ta emot denna gåva?

Skicka gärna ett mejl, om du har några frågor!
[email protected]


Källa: evigheten.com

 

 

 


Guds tankar och syn på oss människor

1 Mos 1:27

Jag är skapad till Guds avbild


Jes 43:4

Jag är dyrbar i Guds ögon, Han uppskattar och älskar mig och Han tar hand om mig


Jes 45:2-3

Han går framför mig, bereder vägen och vill ge mig av det goda, de dolda skatterna och de bortglömda visdomarna. Och Han har kallat mig vid mitt namn


Jes 46:3-4

Han är med mig genom livet, leder mig och räddar mig, håller mig uppe. Detta vill Han fortsätta med


Jes 49:15-16

Han glömmer mig inte, Han beskyddar mig och slår ner murarna runt mig


Jer 29:11

Gud vill ge mig en framtid och ett hopp, och Han önskar mig frid


Ps 8:5-6

Även fast jag bara är människa tar Gud hand om mig, och krönte mig med ära och härlighet


Ps 22:10-11

Han formade mig i mammas mage och lät mig vila tryggt i hennes famn, redan då var Han min Gud


Ps 139:5

Han omsluter mig på alla sidor och håller mig i sin hand


Ords. 4:11-12

Han undervisar mig om vishetens väg och leder mig på de rätta vägarna, Han hjälper mig över hinder och skyddar mig från att falla


Pred 3:11

Jag har evigheten i mitt hjärta, detta stora verk!


Sef 3:17

Herren bor i mig, denna hjälte som kan frälsa! När jag glädjs, glädjs Gud. Han fröjdas över mig. Han låter mig ha fri vilja, tillrättavisar mig inte mot min vilja. Kärleken och relationen med Honom leder mig rätt.


Matt 6:26

Han förser mig med jag behöver, jag har inget att oroa mig för


Matt 10:30-31

Han har räknat alla mina hårstrån och jag är värd mycket i Hans ögon


Rom 2:11

Gud gör inte skillnad på oss


1 Kor 13:12b

Jag ska en gång få full kunskap om vem Gud, min Allsmäktige Fader är


1 Kor 15:39

Vi är skapade olika och unika


2 Kor 13:11

Jag önskar att få glädja mig, följa Guds församling och Hans förmaningar, då kan jag tjäna med Gud vid min sida, till fullo


Ef 2:4-6

Gud älskar mig så mycket att Han gav mig Jesus, sin son, mig till räddning


Fil 4:19

Gud kommer att med sin härliga rikedom i Kristus, fylla alla mina behov

 

Det är också viktigt att säga att det som står här ovan gäller ibland bara de som är i förbund med Gud (kristen eller jude). Men om du låter dig försonas med Gud genom Jesus (bli förlåten genom att tro på att Jesus tog ditt straff) så kommer även du få uppleva detta, få detta underbara liv! Jesus är den räddare du behöver!

 

 

 


Gött med Jul lov! och vem är Gud?

Har kommit hem nu, ska bli gott o bara ta det lugnt

OCH

Jag har en gåva till er:::...

Gud är...


1 Mos 17:1 o 18:14

Obegränsad, önskar helgelse, Han är större men samtidigt nära och vi får och kan tjäna honom!


4 Mos 23:19

Eftersom Gud alltid handlar rätt och rättvist, har Han inget att ångra.


1 Sam 15:29, 35

Vers29= Ångrar sig inte för sina handlingar

Vers35= Sörjer när det ex. blir en annan utgång än den Han önskade. Saul tog inte de beslut, och levde inte längre, så som Gud önskade. Saul kunde göra så genom fria viljan. Så den "bättre" i vers28 är alltså någon som gör Guds vilja.


Ps 90:1-4

Han är Skaparen, alltid nära, en tillflykt. Vers4: Kan bl.a våra liv i detalj, känner till vår livshistoia


Ps 93

Gud är trofast, mäktig, helig och evig


Ps 102:28

Han är densamme och kommer alltid vara där, alltid vara någon man kan vända sig till, för Han vill det och Hans liv har inget slut


Ps 139:1-8

Han tar reda på allt om oss, känner oss så väl, Han vet vad vi gör och tänker. Han är där även om du går fel i livet, för Han vet att du har en fri vilja och låter dig ha det. Och vill du leva och gå dit Gud vill, så finns Han där för att då, visa vägen. Likaså om du vill göra de bästa valen osv. Han är inte långt borta, utan omsluter oss på alla sidor och håller oss i handen som den pappa han är. Han var med oss redan när vi skapades i mammas mage, Han har sett livet vårt, så många tankar och önskningar har Han för oss. Det är ofattbart och måste levas, våra vittnesbörder kommer visa andra och oss själva, mer om vem Gud är.


Ps 147:5

Han är stor och väldig i makt. Och Hans förstånd har ingen gräns, alltså kan Gud t. ex alltid veta vad som är rätt och bäst


Jer 18:1-10

Gud kan göra om den t.ex söndriga eller missformade kyrkan och bygga upp den igen. För Han lämnar inte inte till sitt öde om den önskar förändring. Här nämns Hans ånger igen, men det är för en handling Han inte begått än. Det var påväg men han stoppade det, för det var det rätta att göra.


Jer 23:23-24

Gud är så stor och nära att Han omsluter oss. Man kan därför inte heller gömma sig för honom. Han är inte nära i meningen "påträngande" utan mer att man kan vara helt säker på att Gud alltid är där.


Jer 32:17-27

Han är så stor i så mycket, har så mycket, se ex vers27, godhet, kärlek osv. Att inget kan vara mer underbart än det Han har och ger. Han är stor i nåd och handlar rättvist. Håller sina löften och avtal.


Luk 1:37, Matt 19:26

Inget är omöjligt för Gud, men han gör inte allt, ex går inte emot vår fria vilja, ljuger


Joh 4:24

Hans väsen är ande och han vill ha sanning. Att be i anden borde vara att be ledd av anden, och då har man troligen dess frukter i tanke och ord, se Gal 5:18, 22-26


Apg 17:22-29

24-31=asbra info om Gud. Mannen i vers 31=Jesus. Ang vers 25: Han behöver oss inte, men vill ändå ha med oss att göra. Även om vi är lite problematiska och strular till det ibland.


Rom 11:33-36

Herren är obeskrivligt stor och så mycket att få kännedom om! Och vi får del av detta, av honom, hans vishet och kunskap. Ex. ledning i livet om vi ber om det. Det är en förmån från vår härlige fader, med goa varmande famnen där man är helt trygg.


Ef 1:11

Han gav oss sin son så vi fick arvet. "allt" i versen, är inte allt som sker och görs, för världen är i den ondes våld och han går inte emot fria viljan osv. Utan det "allt" som Han beslutar och gör. Kanske ex. genom en person som helt överlåtit sitt liv till Gud, som har gåvan att tjäna med helande. Kanske kallar Gud honom till ett sjukhus, dit han åker, och där helas alla han ber för.


1 Tim 1:17, 6:13-16

Han består i evighet, alltså blir han inte gammal och sliten och slutar bry sig. Nej, han är fortfarande lika på och igång. Oförgänglig är han= kan inte bli skitig av synden vi begår, för den får inte han på sig. Han kan inte gå sönder, han fortsätter "fungera", han är ju evig. Och han är Kung, vår far. Den ende guden, osynlig. Äran och härligheten tillhör Honom. Han ger liv åt allt, är den sanne guden, Herre. Det är viktigt att vi gör vår tjänst och lever våra liv obefläckat och klanderfritt, för att just visa på vem Gud verkligen är. Jesus, herrars herre, Kungars konung kommer tillbaka, som den "salige och ende härskaren", odödlig och "som bor i ett ljus som ingen kan nalkas, han som ingen människa har sett eller kan se. Hans är äran och den eviga makten"


Hebr 4:14, 13:8

Han är domaren och densamme=som i bibeln!


Jak 1:17

Vår Gud är helt enkelt KANON!


2 Pet 3:8

Gud missar inte något av din dag, ditt liv. Han vet allt för ett ögonblick är som en evighet, allt som sker i ditt liv, ser Herren! Han vill inte missa något av ditt liv och gör det inte heller, så stor är Gud!

 

 

 


Snart Jul!

Ja snart är den här, ska bli gött! Släkt och vänner och LOV!

Håller på att fundera på en missions organisation, om man skulle starta det. En som är utåtriktad och möter folket där de är.

Har lärt mig en hel del på bibelskolan och längtar efter att få praktisera det nu i vår, när vi har vår praktik!


Ha de gött folket!


Fil 2:4 Tänk inte bara på ert eget bästa utan också på andras.
Rom 12:10 Visa varandra broderlig kärlek, överträffa varandra i ömsesidig aktning
Rom 12:21 Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.

RSS 2.0