Hur kan man tro?

Anledningen att man tror på Jesus, Guds existens, att bibeln är sann osv är inte att Jesus uppfyllde profetior, att saker pekar på att Gud finns mm (dock ger det stadga till tron och styrker den) utan anledningen till att man tror är: att man fått höra evangeliet och litar på att det är sant, Rom 10.

Tron på Jesus består av att man fått höra vad Jesus gjorde på korset, att han uppväcktes från de döda, att man kan bli förlåten och räddad genom Jesus Kristus (APG 2:14ff, 10:43) och därför vill ta emot frälsningens gåva vilket sker genom omvändelsen och dopet i vatten, APG 2:38-41, 16:30-34.

Omvändelsen innebär att man lämnar sitt liv i synd för att istället leva ett heligt liv, genom att ta emot Jesus som Herre (tjäna honom), Mästare (leva som han lär, bli hans lärjunge) och Frälsare (räddas av honom).

Dopet görs i Jesu namn för att åkalla Herrens namn så man blir räddad, APG 2:38, Rom 10:13 och det friar oss från våra synder, Rom 6:1-7 men innebär inte att vi får leva i synd, Rom 6:11-22, 1Joh 1:9.


Mvh
Anton






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0