Det är skillnad på kristendom och islam

Jag stöter i huvudsak på två grupper som hävdar att islam och kristendom har fler likheter än skillnader. Den första gruppen är ateister, som helt enkelt talar om allt bortom Richard Dawkins som "religion" och avvisar det. Den andra gruppen är kristna som bär en föreställning om att tron på någonting övernaturligt och gudomligt i sig förenar över religionsgränserna. Båda har fel. Se själva:

Kristendomen säger (K): Vi tror på Gud, allsmäktig Fader, himlens och jordens skapare.
Islam svarar (I): Det skriver vi under på!
K: Vi tror på Jesus Kristus, hans ende Son, vår Herre,
I: Stopp där! Jesus var en stor profet. Men Guds son? Aldrig! Han var endast människa. Därför kan det heller aldrig bli tal om att kalla honom Herre! Endast Gud är Herre.
K: ... som blev till som människa genom den heliga Anden, föddes av jungfrun Maria,
I: Sluta! Vem är den där "heliga Anden"? Jesus blev till för att Gud skapade honom i en kvinna. Jesus var alltså faderlös, precis som Adam var föräldralös. Men det stämmer bra att jungfru Maria födde honom.
K: ... led under Pontius Pilatus, korsfästes, dog och begravdes, steg ner till dödsriket, uppstod från de döda på tredje dagen,
I: Oj, vad ni snurrar till det. Jesus blev aldrig dödad av någon. Gud ordnade en ersättare som liknande Jesus. Den personen led och dog. Inte Jesus.
K: ... steg upp till himlen,
I: Helt rätt. Gud lät Jesus stiga upp till himlen medan han levde. Han dog alltså aldrig, som ni kristna påstår.
K: ... sitter på Guds, den allsmäktige Faderns, högra sida
I: Var får ni allt ifrån? Ingen kan sitta vid Guds sida. Gud är en och ingen kan mäta sig med honom! Jesus sitter i den första himlen tillsammans med Moses.
K: ... och skall komma därifrån för att döma levande och döda.
I: Ja, det är Jesus som kommer tillbaka för att döma alla människor vid domedagen.

K: Vi tror på den heliga Anden,
I: Det finns ingen "heliga Anden". Ni har fått allt om bakfoten. När Jesus talar om "sanningens ande", är det ett förebud om vår profet Mohammed. Han är den sista profeten som fulländar Guds budskap. Den hjälpare som ska finnas kvar för alltid är Koranen. Där finns Guds ofelbara, oföränderliga och eviga ord exakt nedtecknat.
K: ... den heliga, universella kyrkan,
I: Er kyrkas tid är förbi. Det är därför vi inte låter er bygga nya kyrkor i muslimska länder. Det är i moskéerna man samlas och tillber Gud.
K: ... de heligas gemenskap,
I: Den gemenskapen finner ni inom islam. Alla människor föds som muslimer. Ni behöver komma till insikt om detta och återvända till ert muslimska sanna ursprung.
K: ... syndernas förlåtelse, kroppens uppståndelse och det eviga livet.
I: Det finns inget behov av syndernas förlåtelse. Syndafallet hände aldrig. Världen är helt som Gud skapade den. Livet är ett test. En god handling ger +10 poäng och en ond ger -1. Den som ligger på plus vid sin död, kommer till paradiset. Annars väntar eviga helvetesplågor. Endast Gud vet och avgör utgången. Den enda säkra vägen till paradiset är att dö martyrdöden eller som barn (under 9 år för flickor och 15 år för pojkar).

K: Amen
I: Inshallah, om ni ändrar er efter allt som jag har rättat, kanske ni också får komma till paradiset.

 

Källa: tidningen Världen idag

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0